ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ AYDIN ŞUBESİ
“KADIN, ERKEK EL ELE: ŞİDDET DEĞİL, SEVGİ İLE!”
PROJESİ İLE “BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KADINLARIN İNSAN HAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ ORTAK PROGRAMI” (BMOP) KAPSAMINDA YÜRÜTÜLEN SABANCI VAKFI HİBE PROGRAMI’NDAN HİBE DESTEĞİ ALMAYA HAK KAZANDI.
Projenin ana fikri, Aydın ili Ovaeymir Beldesindeki 15 yaş üzerindeki kadın ve erkeklerde “Toplumsal Cinsiyet” ve “Kadına Yönelik Şiddet” tanımı ve bileşenleri hakkında verilecek eğitimler ve farkındalık çalışmaları ile bilinçlenme sağlamak ve algı değişikliği yaratmaktır.
Proje, hibe miktarı 35000 TL olup, Eylül 2014 - Haziran 2015 döneminde gerçekleştirilecektir. Proje amaçları doğrultusunda bu dönem boyunca, Ovaeymir’de:
1) On beş ev oturumu
2) Üç mahallede altı kahvehane toplantısı
3) Pazaryerlerinde 1000 adet broşürün dağıtılması ve “Toplumsal Cinsiyet ve Kadına Yönelik Şiddet” kavramları hakkında bilgilendirme yapılması
4) Kahvehane, okul, nikah salonu, eczane ve bakkal olmak üzere kamusal alanlarda 50 adet poster asılması
5) Yılda yaklaşık 70 adet gerçekleşen nikah işlemleri sırasında eş adaylarına proje hakkında ve Toplumsal Cinsiyet ve Kadına Yönelik Şiddet kavramları hakkındaki broşür ile bilgilendirme yapılması
6) Üç mahalledeki birer düğüne katılarak, düğün salonu girişine “Toplumsal Cinsiyet ve Kadına Yönelik Şiddet” kavramları hakkında bir bez afiş asılması, mor kurdela dağıtılması
7) Bu düğünlerde sembolik bir törenle genç evlilerin şiddete karşı beyanının alınması ve bunun sertifikalanması
6) Üç mahallede ev oturumlarına katılan ailelerden otuz kadının İzmir’deki Kadın Müzesine ziyareti gerçekleştirilecektir.
Proje; Aydın Tabip Odasının ortaklığıyla yapılacak.
BM Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı hakkında:
Sabancı Vakfı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN Women), Sabancı Üniversitesi ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin işbirliğiyle 2015 yılı sonuna kadar 11 ilde yürütülüyor.
Ortak Programın amacı, yerel düzeyde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği taahhütlerinin uygulanmasının hızlandırılması ve kadın haklarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak için yerel yönetimlerin ve toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik çalışan kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin geliştirilmesidir.
|
|
|
|
|